За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Співробітництво з ЄС: новий етап

№47 (11037) // 27 апреля 2021 г.
Ділова розмова

Уминулий четвер, 22 квітня, Одеський державний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідала делегація Консультативної місії Європейського союзу в Україні на чолі з головою КМЄС Антті Хартікайненом. До складу делегації також увійшли голова регіонального представництва КМЄС в Одесі Раймондс Дейчманіс та виконавчий асистент голови місії Кент Яакобсен.

На початку зустрічі ректор університету В’ячеслав Аброськін представив голові КМЄС в Україні Антті Хартікайнену та учасникам іноземної делегації фотовиставку пам’яті дільничного офіцера поліції Приморського відділу поліції у м. Одесі ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції Сергія Пригаріна.

Очільник вишу розповів про обставини трагічної загибелі поліцейського, який віддав власне життя заради безпеки та порятунку інших людей. Також ректор університету зазначив, що від нього особисто та від імені особового складу вишу до одеського міського голови було скеровано звернення щодо присвоєння Сергію Пригаріну звання «Почесний громадянин міста Одеси».

«Насправді вчинок Сергія Пригаріна назавжди залишиться прикладом мужності, героїзму та відваги, і саме такі поліцейські, звичайні громадяни України, заслуговують довічної поваги та визнання. Саме на таких вчинках ми повинні виховувати не тільки майбутніх поліцейських, а і нашу молодь, мешканців Одеси, тому ми звернулися до одеського міського голови Геннадія Труханова щодо присвоєння Сергію Пригаріну звання «Почесний громадянин міста Одеси», але, на жаль, тут поки підтримки не знаходимо. Хто не цінує своїх захисників — той не цінує своїх громадян і свою країну», — зазначив В’ячеслав Аброськін.

В. Аброськін і А. Хартікайнен
В. Аброськін і А. Хартікайнен

Іноземні гості відвідали оновлений музей університету, де ознайомилися з історією виникнення, розвитку та сучасного становлення закладу освіти. Також учасникам делегації була представлена діорама Пам’яті героїзму захисників у боротьбі за волю та незалежність України.

У ході зустрічі ректора Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслава Аброськіна з учасниками делегації Консультативної місії Європейського союзу в Україні на чолі з головою КМЄС Антті Хартікайненом сторони обговорили перспективні напрямки подальшої співпраці в рамках реалізації проєкту КМЄС «Операційна підтримка у наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору національної безпеки України (2019–2021 рр.)».

«Ви та ваш університет — одні з наших гарних партнерів, з якими у нас є тривалий досвід співпраці. Звісно, в період пандемії ми перейшли до онлайн-формату, але, тим не менш, я проінформований, що ви берете активну участь і робите вагомий внесок у всі проведені заходи», — зазначив голова КМЄС.

«В межах наступного мандату ми плануємо дещо змінити наші пріоритети, але питання щодо стратегії громадської безпеки буде одним із найпріоритетніших. Ми плануємо також більше уваги зосереджувати на питаннях цифрової трансформації і інновацій, оскільки ми би хотіли підтримати вас у розробленні і винаходженні сучасних рішень», — додав Антті Хартікайнен.

Під час робочого візиту делегації Консультативної місії Європейського союзу до Одеського державного університету внутрішніх справ міжнародним експертам були продемонстровані сучасні навчальні полігони вишу, які використовуються у підготовці кваліфікованих фахівців для підрозділів Національної поліції України.

Ректор подякував голові КМЄС за постійну підтримку університету, яка дозволяє реалізувати цікаві та необхідні проєкти.

Прес-служба ОДУВС



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
27/03/2024
В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О. В. Блещунова (вулиця Польська,19) відкривається виставка «Драм — біль та пам’ять Маріуполя»...
27/03/2024
В этом году в Одессе запланировано создание и на-несение почти 25 километров велодорожек и велополос...
27/03/2024
Президент Владимир Зеленский издал указ об увольнении Алексея Данилова с должности секретаря Совета национальной безопасности и обороны Украины...
27/03/2024
В Авангардівській громаді, яку очолює лауреат редакційного конкурсу «Люди справи» Сергій Хрустовський, днями відбулася знакова освітянська подія...
Все новости



Архив номеров
март 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.029