За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Спорт

Трофеї для України

№73—74 (11417—11418) // 12 сентября 2024 г.

Продовжуємо знайомити читачів «Вечірки» зі здобутками українських атлетів на спортивних аренах світу. Головна новина цього разу прилетіла з-за океану.

ТЕНIСИСТКА ЛЮДМИЛА КIЧЕНОК виграла трофей парного розряду Відкритого чемпіонату США-2024!

У вирішальному поєдинку українка та її напарниця Альона Остапенко з Латвії у двох сетах здолали тандем Крістіна Младенович (Франція) / Чжан Шуай (Китай) — 6:4, 6:3.

Вперше в історії українка стала чемпіонкою на американському мейджорі!

Після завершення зустрічі Кіченок на флеш-інтерв’ю під час церемонії нагородження сказала, що присвятила перемогу українському народові: «У мене досі мурашки по шкірі після матчболу, це неймовірне відчуття. Сьогодні під час матчу була така приємна атмосфера. Я дякую глядачам на трибунах. Також хочу привітати мою напарницю. Мені пощастило мати поруч таку напарницю. Дякую за те, що ти дбала про мене протягом цих двох тижнів. Хочу подякувати всім, хто працював над організацією цього турніру. Це дійсно змагання рівня Grand Slam. Хочу подякувати і нашій команді за те, що вони завжди поруч. І, звісно, моєму бойфренду, який міг би вже бути моїм чоловіком. Насправді, у нас була призначена реєстрація на середу, але я все ще грала на турнірі.... І є ще дещо, про що я хочу сказати. Щоразу, коли я граю на корті, щоразу, коли я перемагаю, я присвячую цю перемогу українському народові, який просто зараз важко бореться за нашу свободу. Я сподіваюся, що таким чином зможу трохи підбадьорити. Моє серце зараз із ними».

ПРОДОВЖУЮТЬ ЗБИРАТИ НАГОРОДИ наші чудовi висотницi. Ярослава Магучіх стала переможницею етапу Діамантової ліги у швейцарському Цюриху. У секторі для стрибків у висоту олімпійська чемпіонка показала результат 1,96 м. Друге місце зайняла срібна призерка ОІ-2024 Нікола Оліслагерс з Австралії. Бронзову нагороду здобула українка Ірина Геращенко, яка показала результат 1,93 м.

А через кiлька днiв Геращенко виграла етап бронзового рівня Континентального туру в італійській Брешії. Стрибунка у висоту стала першою, підкоривши планку на висотi 1,86 м.

Дiвчат пiдтримав Михайло Кохан, якиий виграв етап золотого рівня Континентального туру у Загребі (Хорватія). Вiн метнув молот на 81,14 метра, встановивши особистий рекорд. Українець покращив свій результат на 38 сантиметрів. Михайло обійшов не лише поляка Павела Файдака, який став другим, а й олімпійського чемпіона у Парижі Ітана Кацберга.

У ПОНТЕРЕДРI (IСПАНІЯ), де проходив чемпіонат світу U-20 зі спортивної боротьби, вiдзначились «греко-римляни» та жiнки.

«Золото» у ваговій категорії до 97 кг виборов 18-річний киянин Єгор Якушенко. На своєму шляху до 1-го мiста Єгор виграв поєдинок у представників Єгипту, Сербії, Індії, Росії та Німеччини.

Iрина Бондар також здобула золоту медаль, вона святкувала у ваговій категорії до 62 кг. У фiналi українка з рахунком 4:1 здолала суперницю з Індії Нітіку.

«Срiбло» виборола Марiя Орлевич (76 кг), «бронзу» — Аїда Керимова (50 кг).

НА ЧЕМПIОНАТI ЄВРОПИ СЕРЕД ЮНIОРIВ ПО ДЗЮДО, що вiдбувся у столицi Естонії Таллiннi, перемогу одержав Назар Вiсков (60 кг). На шляху до фіналу український дзюдоїст по черзі здолав трьох суперників — з Італії, Великої Британії та Польщі. У фіналі українець зустрівся з чинним чемпіоном Європи до 21 року Нізамі Імрановим з Азербайджану, який і вважався фаворитом. Однак у ході сутички українець зумів виконати кидок на вазаарі та принести «золото» до медальної скарбнички збірної України.

Бронзовим призером став одессит Iгор Цуркан. В категорії до 81 кг він переміг словенця Юре Стулара, турка Арі Еміра Селіма, свого напарника по збірній України Станіслава Корчемлюка, а в півфіналі поступився майбутньому чемпіону Айрату Шукурову із Азербайджану. У поєдинку за «бронзу» з Джошуа Де Ланге із Нідерландів Ігор здобув одну з найважчих вікторій в кар’єрі, сутичка стала найдовшою на міжнародній арені — 6 хвилин 44 секунди. Для виявлення переможця знадобився додатковий час (голден скор), який тривав 2 хвилини 44 секунди.

На третю сходинку подіуму піднявся також Іван Кутенков (90 кг).

НАШI СПIВВIТЧИЗНИКИ ЗДОБУЛИ чотири нагороди на континентальній першості з сучасного п’ятиборства серед молоді (U-24). У польському Джонкові Україна була представлена п’ятьма спортсменами. За результатами змагань синьо-жовті чотири рази підіймалися на подіум.

Золотi медалi одержали Юрiй Ковальчук (особиста першiсть) I команда у складi Юрiя Ковальчука, Романа Попова i Володимира Чекана. «Срібло» здобули Ольга Клуннікова та Данило Сич (мікст-естафета). «Бронзу» одержав Роман Попов.

Юхим ОЧЕРЕТЬКО



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
18/09/2024
Сімнадцятого вересня відзначався День рятівника. З нагоди професійного свята в Одеському міжнародному культурному центрі ЮНІОН відбулись урочистості та нагородження рятувальників Одещини державними та регіональними нагородами...
18/09/2024
За ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла В’єтнаму в Україні і Республіці Молдова пана Нгуєн Хонг Тхача та підтримки в’єтнамського земляцтва в зоопарку побудований новий вольєр для зелених павичів...
18/09/2024
У середу, 25 вересня, у Нью-Йорку Володимир Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї ООН...
18/09/2024
Погода в Одесі 20—25 вересня
Все новости



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.026