За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Спорт

Божевiльнi подарунки

№71—72 (11415—11416) // 05 сентября 2024 г.

«Чорноморець» — «Полісся» (Житомир) — 1:4

Тридцять перше серпня. 5-й тур. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 25 градусів.

Арбітр — Олександр Афанасьєв (Харків), асистенти — Сергій Старча та Олександр Дашко (обидва — Київська область). Арбітр ВАА — Олександр Кальонов (Хмельницький), помічник ВАА — Максим Чертоляс (Херсон).

«Чорноморець»: Рудько, Удод, Єрмаков (Кисіль, 46), Бутко, Кайо Гомес, Білошевський, Шпорн (Сігєєв, 46), Габелок (Пшеничнюк, 59), Попов (Жоао Нето, 75), Петряк (Янаков, 59), Хобленко.

«Полісся»: Волинець, Михайличенко, Чоботенко, Віалі Жоао, Тейлор (Смоляков, 39), Бабенко, Таллес (Мустафаєв, 63), Крушинський (Борел, 76), Гуцуляк (Макуана, 46), Назаренко (Лєднєв, 6) Пайшао.

Голи: Назаренко (3, з пенальті), Пайшао (8), Гуцуляк (35), Бутко (45+3), Лєднєв (90+6).

Не реалізував пенальті: Таллес (35, парірований Рудьком).

Попереджено: Гуцуляк (4), Кисіль (79), Макуана (81), Пайшао (90+1).

Порівняно з попереднім поєдинком у складі «Чорноморця» відбулися дві заміни — на полі з’явилися Білошевський та Єрмаков. І обидва стали головними антигероями зустрічі. Особливо пофеєрив останній, який виявився причетним до трьох перших голів «Полісся».

Вже до дев’ятої хвилини зустрічі гості вели із різницею у два голи. Спочатку м’яч влучив у виставлену руку Єрмакова — суддя, не вагаючись, вказав на одинадцятиметрову позначку. А ще через п’ять хвилин центральний захисник одеситів, перебуваючи у власному штрафному майданчику, видав шикарний пас... Назаренку, який викотив м’яч під удар абсолютно вільному Пайшао. Бразилець ефектно в дотик подвоїв рахунок. Два м’ячі фори з таким суперником, як «Полісся», відіграти дуже важко. А три? На 35-й хвилині Білошевський на лінії штрафного майданчика наступив на п’яту Крушинського (у 2021 роцi він не раз відрізнявся подібним чином, будучи орендованим «Чорноморцем» у київського «Динамо»), чим дав привід судді призначити другий пенальті. Рудьку вдалося виграти дуель у Таллеса, але на добиванні першим виявився Гуцуляк. Цікаво, що при пробитті одинадцятиметрового удару футболісти Житомира начебто навіть не збиралися боротися за можливо відбитий м’яч. Один Гуцуляк знаходився неподалік лінії штрафного майданчика, але при цьому десь за півтора метри позаду Єрмакова. Тим не менш, півзахисник «Полісся» випередив стоппера, що, мабуть, знаходився в прострації, і довів рахунок до розгромного. Після матчу головний тренер «моряків» Олександр Бабич назвав такі помилки божевільними. І з ним важко не погодитись.

«Полісся» за мірками української Прем’єр-ліги — хороша команда. Не знаю, як далі піде, але зараз клуб, схоже, не бажає обмежуватися роллю «третьої» сили, а має намір кинути рукавичку незаперечним фаворитам — «Динамо» та «Шахтарю». Програти «Поліссю» не соромно, але таким чином?!

Хід зустрічі показав, що, незважаючи на перевагу гостей у майстерності та, головне, у зіграності, одесити цілком могли розраховувати на кращу частку. Надію відродив шикарний гол у виконанні Бутка (на жаль, у футболі очки нараховують не за красу). А до цього дивом не забив Габелок. Мало того, на 55-й хвилині Хобленко виграв верхову дуель і направив м’яч у покинуті воротарем ворота, однак Віале Жоао зіграв не «по-єрмаківські» і в акробатичному стрибку врятував свою команду від неминучого гола.

М’яч, забитий Лєднєвим на шостій компенсованій хвилині, практичного значення не мав. Він лише підкреслив різницю в рівні навіть не так команд, як клубів.

У чемпіонаті настає перерва, пов’язана з участю збірної України у Лізі націй УЄФА. Тож наступний матч «Чорноморець» проведе 14 вересня — на виiздi з «Інгульцем» з Петрово. Сподіватимемося, що в паузі, що виникла, «моряки» добре попрацюють над помилками. Щоправда, не забуватимемо, що точно таку можливість отримають і наші суперники.

Результати решти матчів 5-го туру: «Оболонь» — «Зоря» — 0:2, «Рух» — «Інгулець» — 5:0, «Карпати» — «Ворскла» — 1:1, «Олександрія» — «Колос » — 2:1, «Верес» — «Лiвий берег» — 1:3, «Динамо» — ЛНЗ — 1:0. Матч «Кривбас» — «Шахтар» було перервано на 50-й хвилинi: у Дніпропетровській області було оголошено повітряну тривогу. «Гірники» перемагали 1:0. Матч дограють в одну з резервних дат у календарі УПЛ.

Орест ІЗМАЙЛІВ



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
18/09/2024
Сімнадцятого вересня відзначався День рятівника. З нагоди професійного свята в Одеському міжнародному культурному центрі ЮНІОН відбулись урочистості та нагородження рятувальників Одещини державними та регіональними нагородами...
18/09/2024
За ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла В’єтнаму в Україні і Республіці Молдова пана Нгуєн Хонг Тхача та підтримки в’єтнамського земляцтва в зоопарку побудований новий вольєр для зелених павичів...
18/09/2024
У середу, 25 вересня, у Нью-Йорку Володимир Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї ООН...
18/09/2024
Погода в Одесі 20—25 вересня
Все новости



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.035