За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Енергетика, початок навчального року та співпраця з партнерами в ЄС

№67—68 (11411—11412) // 22 августа 2024 г.
Енергетика, початок навчального року та співпраця з партнерами в ЄС

У Кропивницькому відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України.

«У нас із вами є коло дуже важливих питань — питань внутрішніх і зовнішніх, які прямо впливають на життя українських громадян, на життя наших українських громад, на життя всієї нашої держави», — сказав Володимир Зеленський.

Під час засідання обговорили можливості державних програм в енергетиці, створення альтернативних джерел енергопостачання, підготовку якнайбільшої кількості закладів освіти до роботи в офлайн-режимі та співпрацю з партнерами у Євросоюзі.

«Треба скористатися всіма перевагами, які дає процес євроінтеграції. І це — робота на рівні політичного лідерства, на рівні державних інституцій і також на рівні кожної громади, бо всім в Україні потрібна належна взаємодія із Євросоюзом», — наголосив глава держави.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак відзначив партнерські відносини на рівні міст і регіонів і закликав нарощувати ці зусилля.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував про підготовку енергетичної системи до зими, зокрема про виділення додаткових коштів на розбудову потужностей та посилення захисту енергооб’єктів від російських атак. Започатковано вже близько 10 різних програм підтримки людей, бізнесу, ОСББ та громад на встановлення додаткової генерації.

«Друга тема — гуманітарна складова: освіта, медицина, підтримка ветеранів, — підкреслив очільник уряду. — Наше стратегічне завдання — повернути якнайбільше дітей до офлайн навчання. Ключовим є наявність укриттів. Розробили та затвердили три варіанти облаштування наземних укриттів, так званих безпечних просторів. Громади вже мають їх реалізовувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні.

Євроінтеграція: уряд ухвалив рішення, згідно з яким у кожній обласній адміністрації буде заступник, що відповідатиме за питання європейської інтеграції та міжнародної технічної допомоги. ЄС готовий інвестувати в українські регіони та підтримувати регіональні проєкти розвитку. Тому дуже важливо мати інституційну спроможність на місцях.

Нарешті, окрему увагу очільник уряду приділив інвентаризації сільськогосподарських угідь.

«23% земель не внесені до кадастру. Сьогодні підписуємо меморандум для прискорення цього процесу. Це буде спільна робота центру та регіонів. Усі землі мають бути внесені до кадастру, завдяки чому потенційні додаткові щорічні надходження до місцевих бюджетів становитимуть майже 28 мільярдів гривень», — зазначив Денис Шмигаль.

Перша віце-прем’єр-міністерка — міністерка економіки Юлія Свириденко розповіла про реалізацію проєктів із розвитку альтернативних джерел енергії. Також у межах засідання Конгресу підписали меморандум у сфері підвищення енергетичної стійкості громад України.

«Завдяки співпраці державних органів, органів місцевого самоврядування та профільних асоціацій

очікується значне зростання кількості термомодернізованих будівель і побудованих сонячних електростанцій», — повідомила Юлія Свириденко.

У розширеному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад взяв участь начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Обговорювали найбільш актуальні питання, насамперед — це енергетична стійкість, яка є особливо важливою зараз, адже ми наближаємося до опалювального сезону. Це питання також включає проєкти з альтернативної генерації, що отримують підтримку від держави», — зазначив очільник Одеської обласної військової адміністрації.

За словами Олега Кіпера, відбулася змістовна та корисна розмова про те, що зараз є важливим для кожної громади і для країни в цілому.

Підготував Олег СТАНІСЛАВОВ



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Інфрачервоне довгохвильове опалення
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
11/09/2024
Щодня співробітники КП «Теплопостачання міста Одеси» проводять дефектацію (уточнення місця, обсягу пошкоджень) і відновний ремонт тепломереж...
11/09/2024
Компанія Apple провела презентацію нової лінійки смартфонів iPhone 16 з технологією штучного інтелекту, годинника Apple Watch Series 10 та нових навушників...
11/09/2024
Погода в Одесі 13—18 вересня
04/09/2024
На 6 вересня скликано пленарне засідання 23-ї сесії облради, з цього приводу видано розпорядження Григорія Диденка...
Все новости



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.028