За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Нова стратегія на морі, нагороди військовим морякам і нарада з керівництвом області

№55—56 (11399—11400) // 11 июля 2024 г.
Робоча поїздка Президента

У день Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбулась робоча поїздка Володимира Зеленського і членів команди Президента в Одесу. Напередодні глава держави поінформував:

«Працюємо над новою стратегією для нашої держави на морі — Українською морською стратегією. Незабаром ця стратегія буде затверджена на РНБО — зараз триває фіналізація її пунктів. Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме. Ми закріплюємо наші інтереси, враховуємо нові технологічні можливості України та нові наші відносини з партнерами. Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів. Я вдячний усім нашим людям, які це забезпечують: ВМС України, всі задіяні оборонні та безпекові структури і оборонна промисловість — державні та приватні компанії, які працюють заради української сили».

Цей день в Одесі був днем вдячності всім воїнам ВМС, а також перемовин задля більших можливостей для оборони держави. Таким його визначив Володимир Зеленський.

«Тут, в Одесі, були нові міністри оборони й закордонних справ Нідерландів, а також новий міністр оборони Британії. Поінформував їх про ситуацію на полі бою; була доповідь від командувача ВМС Неїжпапи. Будемо зміцнювати український флот і надалі разом з Британією, разом з Нідерландами — є хороші нові деталі такої нашої співпраці. Говорили сьогодні і про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, і я вдячний за готовність робити наступні кроки — зокрема по F-16.

Звичайно, сьогодні ми мали честь бути тут. Я мав честь особисто нагородити наших воїнів ВМС. Тих, хто проявив себе особливо. Серед них — Герой України молодший сержант Владислав Андрущенко та хлопці, які відзначені Хрестами бойових заслуг, орденами Богдана Хмельницького та «За мужність». Орденом Княгині Ольги відзначив сержанта Ірину Бовщик — бойового медика тридцять шостої окремої бригади морпіхів. Пишаюся кожним і кожною, хто дійсно змінює все для нашої держави — захищає державу, відкриває для України нові можливості. Б’ється заради України, працює, здобуває нашій державі міжнародну підтримку. Кожен наш спільний результат — і результат, у тому числі, в Чорному морі, вигнання російського флоту — це досягнення багатьох наших людей, які не зрадили й державі, і собі. Слава вам усім! Сьогодні також відвідав наших воїнів, які проходять лікування й реабілітацію після поранень. Побажав якнайшвидшого одужання та подякував лікарям, медичним сестричкам.

І ще одне. Хочу особливо подякувати нашій сто десятій окремій механізованій бригаді за ще один збитий російський бойовий літак на Донеччині — вже дванадцятий за кілька місяців».

Президент разом з міністрами заслухав доповідь командувача Військово-Морських Сил ЗСУ Олексія Неїжпапи про оперативну ситуацію в Чорному морі.

Безпекова ситуація на Одещині стала темою наради з керівництвом області. Як повідомляє прес-служба Президента, начальник Одеської ОВА Олег Кіпер розповів про підготовку до опалювального сезону, захист об’єктів енергетики та підключення плавучих електростанцій, а також доповів про будівництво фортифікаційних споруд у регіоні.

Під час наради обговорили компенсації людям за зруйноване житло, роботу портової інфраструктури та функціонування зернового коридору.

Глава держави також заслухав доповіді про оперативну та криміногенну обстановку.

Начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Юрій Петрів розповів про ситуацію на державному кордоні в Одеській області.



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Білюкс Б1350
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
16/10/2024
Це передбачено ухваленим Верховною Радою законом №4201, яким скасовано перехід з літнього на зимовий час і навпаки. Таким чином, українці 27 жовтня о 4-й годині ранку мають перевести стрілки годинника на одну годину назад. Тобто, ця доба автоматично збільшиться на годину...
16/10/2024
В консультативно-діагностичному центрі №20 на вул. Левітана відремонтовано хірургічне відділення, інформує пресслужба міськради. У медзакладі повністю оновлено медичне обладнання, меблі для персоналу та пацієнтів, робочі місця лікарів обладнані сучасною оргтехнікою...
16/10/2024
План перемоги України — з урахуванням коректив, що внесли західні партнери, — був представлений вчора у Верховній Раді...
16/10/2024
Днями в м. Чорноморськ було проведено молодіжний форум з метою залучення молоді до активної участі в суспільному житті та розвитку громади...
Все новости



Архив номеров
октябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.026