За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Прорив Ляшка: за 4 місяці рейтинг підскочив у 4 рази

№121 (10039) // 19 августа 2014 г.
Прорив Ляшка: за 4 місяці рейтинг підскочив у 4 рази

Експерт пояснив, у чому секрет успіху Радикальної партії

Заслуги перед Євромайданом, участь у війні з окупантами на Сході України, активна життєва та громадська позиція, патріотизм, принциповість та незламний дух — все це ймовірні причини стрімкого зростання довіри до Олега Ляшка, визнають політологи.

Ляшко — феномен. І нехай ще не так давно хтось відверто кепкував з нього, хтось не сприймав всерйоз, хтось просто недооцінював. Утім, за останні місяці ситуація із рейтингом найрадикальнішого у країні політика кардинально змінилася. Ляшко не намагався переконати — він просто робив свою справу. Вдягав бронежилет та берці, сідав у гелікоптер та летів на Донбас. Доставляв поранених, передавав допомогу, підіймав бойовий дух бійцям спецбатальонів, ішов на спецоперації та разом з ними — перемагав у боях за Україну. Відеозаписи його допитів сепаратистів б’ють рекорди переглядів.

Між тим як народний депутат він встигав відвідувати парламентські сесії, роздавати на горіхи комуністам та регіоналам, просувати закони про боротьбу з сепаратизмом та навіть про притягнення до відповідальності російського президента Путіна. Не дивно, що ця робота принесла результати: своєю щирістю та неупередженістю Ляшко довів, що вартий претендувати на перші ролі в державі.

Соціологія говорить сама за себе. Якщо у квітні-травні Радикальна партія Олега Ляшка, за даними соцопитування на замовлення Міжнародного республіканського інститутуту та групи «Рейтинг», могла претендувати лише на 4—5% голосів виборців та на 5—6 місце у рейтингу популярності партій відповідно, то вже на початку липня Ляшко лишив далеко позаду більшість партій-конкурентів. Так, згідно опитування КМІС, Ляшко вибився в лідери: за його Радикальну партію на парламентських виборах готові були віддати голоси 12,5% українців. Цікаво, що КПУ та ПР, з якими активно бореться Ляшко, згідно результатів того самого рейтингу, навіть не мали шансів потрапити до парламенту, балансуючи на межі прохідного бар’єру. Група «Рейтинг» у цьому ж місяці давала Радикальній партії 9,8% (13% — серед тих, хто братиме участь у виборах), це другий результат після партії Порошенка «Солідарність». А вже наприкінці липня КМІС провів нове опитування, результати якого сенсаційні. Так, за його даними, за Радикальну партію Олега Ляшка висловили бажання проголосувати 22,2% українців, тим самим забезпечивши їй беззаперечне перше місце у перегонах!

На думку політичних експертів, секрет успіху Ляшка простий: він веде себе щиро та, на відміну від інших партій, не йде на співпрацю у олігархами. Так, за словами директора аналітичного центру «Політика» Ігоря Попова, олігархи, які бажали просунути своїх людей у списки Радикальної партії, отримали відкоша.

«Причому дехто вислухав це в настільки категоричній формі з використанням ідіом, що тут же дав команду «мочити інформаційно» Олега Ляшка», — зазначив Попов.

За його словами, Ляшко розуміє, що списки його партії будуть під мікроскопом вивчені конкурентами та журналістами, і тому навряд чи поступиться принципами.

Нагадаємо, нещодавно Ляшко чітко заявив з парламентської трибуни: «Я не проект олігархів, я проект народу». І з цим важко посперечатися.

«Ці вибори — унікальний шанс на зміну формату відносин політиків і олігархів. Важливо перейти від ставлення умов і відкривання дверей ногами — до очікування в приймальні і готовності працювати прозоро», — передрікає Ігор Попов.

Галина Омельчук



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
01/05/2024
Це гасло, під яким пройде цього року Всесвітній день вишиванки...
01/05/2024
В мае части пенсионеров произведут перерасчет пенсий. Пенсии возрастут для людей старше 70 лет, если размер их выплат ниже 10 340,35 грн.
01/05/2024
Прогноз погоды в Одессе 3—8 мая
01/05/2024
В Киеве провели детский фестиваль дзюдо. Большинство наград досталось хозяевам татами, но и одесситы вернулись домой не с пустыми руками...
Все новости



Архив номеров
май 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.036