За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

«Одесса не расположена к идеям, которые проповедует господин Тягнибок»

№178—179 (9112—9113) // 28 ноября 2009 г.

Председатель Одесского областного совета Николай Скорик прокомментировал в СМИ свое отношение к недавнему визиту в наш город лидера объединения «Свобода» Олега Тягнибока.

— Если говорить о моей оценке, как потенциального избирателя, то странно, почему господин Тягнибок выбрал именно Одессу первым городом для своего визита в качестве кандидата в Президенты Украины, — заявил Николай Скорик.— Как мне кажется, этот город наименее расположен к тем идеям, которые проповедует господин Тягнибок и возглавляемая им политическая сила. Заявления «Украина для украинцев» прямо противоречат духу нашего города, где граждан Украины ценят независимо от национальности и вероисповедания.

Что касается встречи, состоявшейся в центре Болгарской культуры, то тут есть несколько нюансов. Помещение входит в перечень объектов совместной собственности территориальной громады области. Я могу официально прокомментировать, что никакого согласия на проведение данной встречи в этом здании мы не давали. Кроме того, дело не только в разрешении или его отсутствии. По законам Украины, арендатор (Ассоциация болгар) обязан сохранять этот объект как памятник культурного наследия. Согласно Закону Украины об охране памятников (статья 18, часть 2), арендаторы не имеют право передавать его другим лицам — ни в аренду, ни другим образом. Как и почему это было сделано? Естественно, мы, как представители собственника — областной громады, будем разбираться в этом вопросе. Тягнибок как кандидат в Президенты обязан был официально финансировать эту встречу и аренду помещения из своего избирательного фонда. Если такая проплата прошла — возникает вопрос о ее законности. Если такой проплаты не было, то по идее должен возникнуть вопрос у центральной избирательной комиссии: как господин Тягнибок ведет свою избирательную кампанию? А у нас возникнут вопросы к арендатору: на каком основании он там присутствовал? Это закон, который нужно выполнять.

Что касается политического аспекта, то болгарской общине стоит задуматься о том, какова будет «Украина для украинцев», и найдется ли в ней место для болгар и других национальных общин. У нас многонациональный регион, и более противоречивую ситуацию сложно представить. Я не хочу углубляться в тему радикального национализма и фашизма — это дело прокуратуры. Но мне кажется, это своеобразная пощечина болгарскому национальному движению.

Пресс-служба облсовета



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

06.12.2009 | Свобода
"Свобода" вимагає розпустити Одеську облраду та притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської облради Миколу Скорика

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагає достроково припинити повноваження Одеської облради та притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської обласної ради, члена Партії регіонів Миколу Скорика за брутальне порушення Конституції України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду українофобії. Також "Свобода" вимагає від прокуратури опротестувати рішення Одеської обласної ради від 3 грудня 2009 року, яким Болгарський культурний центр позбавили приміщення.

3 грудня 2009 року Одеська обласна рада позбавила Болгарський культурний центр приміщення у зв’язку з тим, що Асоціація болгар України надала його для проведення зустрічі кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока з одеситами. Знахабнілі депутати-ксенофоби навіть не намагалися приховати справжніх причин для виселення болгарської общини, а голова Одеської обласної ради Микола Скорик зробив публічні антиукраїнські випади.

Галасливі заяви українофобів про захист прав нацменшин розбилися об їхні реальні дії. Створення на місці Болгарського культурного центру нібито інтернаціонального Слов’янського свідчить про дії одеської влади, спрямовані на денаціоналізацію усіх мешканців Одещини. Усі представники національних менших за задумом одеських владних ксенофобів повинні зіллятися в одній російськомовній нацменшині. Антидержавники, які рядяться в одежі толерантності, не визнають прав жодної нації, окрім так званих "рускаґаварящіх". Про жодні права будь-кого, окрім люмпенізованих крикунів не йдеться.

Організатори ксенофобського шабашу в Одеській облраді прагнуть безцеремонною реакцією щодо болгарської меншини, яку навіть звинуватили у фашизмі(!), нагнати страх на представників інших нацменшин, що приязно ставляться до українців. Заради досягнення своєї мети нинішня лжееліта йде навіть на загострення національного питання та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Дії одеських депутатів-ксенофобів – це виклик усім українцям. Нам демонструють, що в Україні є цілі анклави, де брутально порушуються права титульної нації. Одеські українофоби заперечують навіть можливість для українців вільно висловлювати свої погляди на своїй, Богом даній землі.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вважає, що центральна влада та правоохоронні органи зобов’язані жорстоко відреагувати на дії одеських українофобів. За порушення прав болгарської общини, перешкоджання виборчому процесу, політичний тиск на кандидата в Президенти та намагання посіяти ворожнечу між болгарами та українцями Одеська обласна рада має бути розпущена, а розпалювачі міжнаціональної ворожнечі, міжнаціонального протистояння, брутальної українофобії повинні понести кримінальну відповідальність.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагає:

- від Прокуратури України опротестувати рішення Одеської обласної ради від 3 грудня 2009 року, яким Болгарський культурний центр позбавили приміщення, та притягнути до кримінальної відповідальності голову Одеської обласної ради, члена Партії регіонів Миколу Скорика за ксенофобські висловлювання, пропаганду українофобії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі;

- від голови Одеської ОДА та Верховної Ради України достроково припинити повноваження Одеської облради за брутальне порушення Конституції України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду українофобії.

ВО "Свобода" заявляє, що тільки реалізація Програми захисту українців дасть можливість національним меншинам не лише зберегти свою ідентичність, але й отримати реальне представництво в органах влади пропорційно до своєї кількості та захищати свої права.
Прес-служба Одеської обласної організації ВО "Свобода"
29.11.2009 | Свобода
Одеська «Свобода»: влада Одеси погрожує позбавити болгар приміщення
за їхню підтримку націоналістів

26 листопада 2009 року голова Одеської обласної ради, «регіонал» Микола Скорик, коментуючи журналістам візит Олега Тягнибока, висловив своє здивування тим, що кандидат у Президенти України Олег Тягнибок вибрав Одесу відправною точкою у передвиборчому турі.
Пан Скорик зазначив, що Одеса не сприймає ідеї Всеукраїнського об’єднання «Свобода», й водночас обурився вчинком болгарської громади, яка надала Олегу Тягнибоку для зустрічі з одеситами Центр болгарської культури. Він нагадав їм про те, що це приміщення належить обласній раді, і вони не мають права без дозволу надавати його в оренду. Більше того, пригрозив болгарам розірвати з ними договір оренди, позбавивши їх приміщення.
У відповідь голова Одеської обласної організації ВО «Свобода» Павло Кириленко зауважив: «Що саме мав на увазі Скорик, згадуючи про фашизм і неприйняття одеситами ідей «Свободи», - незрозуміло. Раджу пану Скорику ознайомитись з нашими програмою і проектом Національної Конституції, де чітко вказано про пропорційне, відповідно до національного складу, представництво в органах виконавчої влади українців та представників національних меншин, що дуже актуально для нашого регіону. Подібні заяви якраз і створюють бар’єри в міжнаціональному спілкуванні, ведуть до розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
То хто насправді є фашистом в місті: ті, котрі хочуть дати можливість представникам національних меншин, відповідно до національного складу, бути представленими у владі, чи ті, котрі через підтримку кандидата в президенти від патріотичних сил хочуть позбавити болгарську общину національно-культурного центру?».


Прес-служба Одеської обласної організації ВО «Свобода»
28.11.2009 | bondanin
Последний абзац содержит и угрозу и донос!
Господин Скорик, А кто это у вас обзванивает телефоны одесситов и интересуется: буду ли я голосовать за Януковича?
Может быть посодействуете, чтобы прокуратура занялась расследованием этого явления?
Может быть надо было спросить у болгар, а не пригласили ли они сами Тягныбока (со своего бока), дабы пообщаться с человеком.
И почему вы удивляетесь, что Тягныбок свой первый визит нанёс в наш город? Захотел - приехал. Или низзя ему? А вы не знаете за счет какого населения приростал наш город в послевоенное время? Послевоенная Одесса - это уже не довоенная Одесса. Пора забыть этот миф про дух Одессы!
А з нашого боку - Тягныбок!
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
15/05/2024
Мер Одеси передав військовим евакуатори, придбані за бюджетні кошти на виконання заявки наших захисників...
15/05/2024
Электроэнергия, скорее всего, подорожает. Причина в том, что из-за постоянных обстрелов агрессором потерян огромный объем генерирующих мощностей, порядка восьми гигаватт...
15/05/2024
Прогноз погоды в Одессе 17—22 мая
08/05/2024
4 мая вступил в силу закон, предусматривающий отмену понятия «ограниченно годный». Граждане, имеющие такой статус, должны повторно пройти военно-врачебную комиссию до 4 февраля 2025 года...
Все новости



Архив номеров
май 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.030