За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Спорт

«Бронза» на вагу «золота»

№81—82 (11425—11426) // 10 октября 2024 г.

У центрі уваги українських шанувальників спорту минулого тижня, звичайно ж, був чемпіонат світу з футзалу, який проходив у столиці Узбекистану Ташкенті. Про історичний успіх українських футзалістів та багато іншого йтиметься у нашому традиційному огляді.

ТАКОГО В ІСТОРІЇ вітчизняного міні-футболу ще не було. Збірна України — третій призер світової першості!

Команда, керована Олександром Косенком, колишнім гравцем легендарного одеського «Локомотива», у складі якого він став триразовим чемпіоном країни, стартувала з великої поразки від аргентинців — 1:7. Потім були перемоги над Анголою — 7:2 та Афганістаном — 4:1. Таким чином, посівши 2-е місце у групі С, українці пробилися до 1/8 фіналу, де зустрілися з колегами з Нідерландів. Перемога у завзятій боротьбі дісталася нашим землякам — 3:1. Чвертьфінальний поєдинок із командою Венесуели склався простіше — 9:4. У півфіналі ж на нас чекав двобiй із фаворитом турніру — збірною Бразилії. Матч продемонстрував силу української команди: незважаючи на поразку (2:3), гравці показали високий клас, поступившись напруженою, рівною грою. Ну, а в дуелі за «бронзу» перевага українців над французами була переконливою — 7:1.

У фінальному поєдинку брали участь Олександр Сухов (Юрій Савенко), Ростислав Семенченко, Данiїл Абакшин, Михайло Зварич, Назар Швед, Андрій Мельник, Ігор Чернявський, Микола Микитюк, Євген Жук, Артем Фаренюк. Через травму на лаві запасних перебував Петро Шотурма.

Три м’ячі у фіналі забив Абакшин, дублем відзначився Жук, по м’ячу провели у ворота суперників Чернявський та Зварич. Хет-трик вивів Данiїла Абакшина у суперечці бомбардирів на 2-е місце (7 голів та 6 результативних передач). Йому вручено «Срібну бутсу». А Ростислав Семенченко став володарем «Бронзового м’яча», оскільки у рейтингу найкращих гравців турніру посів 3-є місце.

21-річний Семенченко поділився емоціями після успіху команди: «Ми дуже щасливі. Ми не входимо до десятки найкращих у світі, але ми приїхали сюди і посіли 3-є місце. Це був найкращий чемпіонат світу в історії збірної України, і ми відчуваємо гордість. А ще нам дуже приємно дарувати радiсть українському народові».

Чемпіонське звання виборола збірна Бразилії, яка обіграла у фіналі команду Аргентини — 2:1.

«ЗОЛОТО» ЮНІОРСЬКОГО ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ з кульової стрільби вручено збірній України! Чоловіча команда у складі Олексія Вятчина, Данила Гриника та одесита Івана Ткаленка на турнірі у столиці Перу Лімі показала найкращий результат у стрільбі з гвинтівки у положенні лежачи на 50 метрів.

Близька була наша дружина до п’єдесталу i у стрільбі з пневматичної гвинтівки, проте у «бронзовому» фіналі поступилася трьома балами німецьким спортсменам.

А ось Владислав Медушевський свого шансу не прогаяв, посівши 3-е місце у стрільбі зі спортивного пістолета на 25 м.

У СТОЛИЦІ ЯПОНІЇ ТОКІО завершився клубний чемпіонат світу з художньої гімнастики Aeon Cup 2024. «Школа Дерюгіних», яку представили Таїсія Онофрійчук, Крістіна Погранічна та Таїсія Редька стала другою. Крім того, Редька перемогла у юніорському багатоборстві, Онофрійчук посіла 3-є місце серед сеньйорок.

А у Литві на Кубку Далі Куткайте українська гімнастка Анастасія Ікан виграла «золото» у вправі зі стрічкою. Крім того, в її активі — «бронза» у багатоборстві.

НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА зі спортивної аеробіки стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, який проходив в італійському місті Пезаро. За команду виступали Аліса Дяченко, Марина Куцева, Марія Яценко, Дар’я Суботіна, Вероніка Сидорова, Ілона Шелест та Артем Кокарєв.

В індивідуальній першості Анастасія Курашвілі стала віце-чемпіонкою.

УКРАЇНСЬКІ ДЗЮДОЇСТИ здобули повний комплект нагород на Відкритому Кубку Європи у Празі (Чехія). Золоту медаль виграв Яків Хаммо (св. 100 кг). Срібним призером став Владислав Казіміров (73 кг). «Бронза» у Сергія Неботова (73 кг).

ОДЕСЬКІ ФІГУРИСТИ Ірина Підгайна та Артем Коваль стали переможцями у ритм-танці на

юніорському Гран-прі у Любляні. Їхній виступ судді оцінили у 67,83 бали.

ШІСТЬ МЕДАЛЕЙ завоювали українські боксери на міжнародному турнірі у місті Шимкент (Казахстан). Микита Засенок став срібним призером у ваговій категорії 80 кг та отримав спеціальний приз «За волю до перемоги». Бронзові нагороди вручено Андрію Тишківцю (51 кг), Олегу Чулячеєву (57 кг), Ельвіну Алієву (67 кг), Івану Сапуну (80 кг) та Богдану Толмачову (92 кг).

УКРАЇНСЬКІ ФЕХТУВАЛЬНИКИ виграли три нагороди на турнірах серії Satellite FIE.

У Софії (Болгарія) шабліст Юрій Цап у фіналі переміг представника Туреччини Енеса Талгу Календера — 15:11. Для 32-річного українця це перша золота медаль на турнірах серії Satellite.

На турнірі у швейцарській Женеві шпажист Андрій Афанасенко виборов «бронзу». Такої ж нагороди удостоїлася колега Опанасенко з фехтувального амплуа Дарія Варфоломєєва.

Юхим ОЧЕРЕТЬКО



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
09/10/2024
Джазова дипломатія — так назвав свою поїздку до Естонії, яка відбулася з 19 по 22 вересня, відомий одеський джазовий музикант, піаніст, лауреат редакційного конкурсу пам’яті Б.Ф. Дерев’янко «Люди справи» Олексій Петухов...
09/10/2024
Скликання позачергового засідання виконавчого комітету Одеської міської ради 8 жовтня обумовлено термінами, вказаними у Постанові Кабінету Міністрів України від 13.09.2024 р. №1055 щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для переміщених з прифронтових територій будинків сімейного типу...
09/10/2024
Японія готує до передачі Україні в жовтні генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання й габіони для їхнього захисту...
09/10/2024
Володимир Зеленський ввів у дію два пакети санкцій РНБО проти зрадників України та військового виробництва у Росії...
Все новости



Архив номеров
октябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.039