За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Нові назви для театру і диспансеру та звернення до центральної влади

№44—45 (11181—11182) // 09 июня 2022 г.
Нові назви для театру і диспансеру та звернення до центральної влади

Ттерього червня відбулося засідання 13-ї позачергової сесії Одеської обласної ради.

У зв’язку з воєнним станом більшість депутатів долучилася до роботи у режимі онлайн. Розглянуто і підтримано 17 питань порядку денного, інформує пресс-служба облради.

Зокрема, депутати підтримали проєкт рішення про зміну назви комунального підприємства «Одеський обласний академічний російський драматичний театр» — враховуючи клопотання дирекції театру позбутися слова «російський» у назві.

Змінено назву та затверджено у новій редакції статут КНП «Одеський обласний онкологічний диспансер». Зараз заклад розширює свої функції та відкриває нові відділення, що виходить за межі роботи диспансеру. Тепер він називатиметься «Одеський регіональний протипухлинний центр».

Під час засідання депутати Одеської обласної ради також вирішили звернутися до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міністрів щодо засудження військової агресії Російської Федерації та будь-якої співпраці з окупантами.

«Цим зверненням ми рішуче підкреслили, що Одещина — це частина суверенної та унітарної України, — сказав голова Одеської обласної ради Григорій Діденко. — Ніякі інші сценарії не підтримуються ані мешканцями області, ані представниками депутатського корпусу обласної ради. Сьогодні 100-й день повномасштабної війни — стоїмо міцно і доводимо всьому світу, що ми незламні!».

«Вже понад три місяці триває героїчна боротьба українського народу проти російських окупантів. Російська федерація щодня нищить наші міста і села, вбиває мирних людей, хоче стерти з лиця землі все українське. Росія на очах усього світу вчиняє численні військові злочини та злочини проти людства і підступно заперечує це, — сказано у зверненні. — Хочемо рішуче підкреслити, що Одеська область — це невід’ємна частина України. Ми, депутати Одеської обласної ради VIII скликання, представляємо і захищаємо спільні інтереси жителів Одещини, тому запевняємо, що наш край — це частина суверенної та унітарної України. Ніякі інші сценарії не підтримуються ані мешканцями області, ані представниками депутатського корпусу обласної ради, ані законно обраною народом місцевою владою.

Ми, депутати Одеської обласної ради VІІІ скликання, рішуче засуджуємо та відкидаємо будь-які форми співпраці з російськими окупантами! Ніякої співпраці з ворогом! Запевняємо: Одещина ніколи не буде скорена і завжди усіма можливими способами протистоятиме загарбникам. Ми цінуємо нашу свободу і будемо боротися, поки ворог не відступить далеко за наші кордони. Наші серця і душі зараз — зі всією Україною, яка мужньо бореться і обов’язково переможе. Найбільше випробування нашого народу дуже швидко показало всьому світові і нам самим, перш за все, хто ми є насправді. Ми — єдиний вільний народ, хоробрий і непереможний!

Підкреслюємо: Одеська область — це Україна! Ми відчуваємо себе частиною сучасного європейського суспільства. Наша країна — єдина та незалежна! Від сходу до заходу, від півдня до півночі. Все інше — це провокація та підступні інсинуації ворога. Слава Україні!

Героям слава!».

Дар’я Алєксєєва



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
24/04/2024
Знаходяться ці гнізда на спеціальних платформах, які спеціалісти ДТЕК Одеські електромережі встановили на електроопори. Виявилося, що птахи заселили усі 257 платформ...
24/04/2024
За результатами проведених мікробіологічних досліджень Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України станом на 22 квітня...
24/04/2024
Предстоящая помощь Украине от стран-партнеров будет зависеть от того, насколько будут действовать реформы...
24/04/2024
У Таїровській селищній раді представники Державної екологічної інспекції провели семінар на тему: «Користування веб-ресурсом і додатком «Екозагроза»...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.044