За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Сергій Гриневецький: «Одещині у 2021 році є чим пишатись!»

№140 (11130) // 14 декабря 2021 г.

Під час виступу в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. Водяного на обласних урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький не тільки привітав представників місцевого самоврядування Одещини зі святом, а й підбив своєрідні підсумки року, адже у 2021-му, не дивлячись на складну ситуацію, обумовлену СОVID-19, Одещині є чим пишатися.

«Зібрано понад п’ять мільйонів тон зернових — це рекордний врожай за усю історію аграрної Одещини. Одеську область визначено пріоритетною територією у реалізації пілотного проєкту з відновлення і будівництва зрошувальних систем, зокрема затверджено 12 першочергових об’єктів. Десять інфраструктурних об’єктів зведено та відремонтовано в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Збудовано і відкрито 12 приймальних відділень в опорних лікарнях, 9 нових та 5 реконструйованих амбулаторій; чотирнадцять кисневих станцій та активне впровадження у сферу екстреної медичної допомоги телемедичного консультування. Розпочалась реалізація програми Президента України «Велика реставрація» на пам’ятках історії та архітектури — будівлях Одеської філармонії, Музею західного та східного мистецтва, Національного художнього музею. Введення в дію нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Одеса»; пуск поромного комплексу Орлівка (Україна) — Ісакча (Румунія); поновлений повноцінний рух на мості через Хаджибейський лиман та старт нової моделі приміських перевезень європейського зразка — сучасний дизель-потяг «Дунайський експрес», — сказав Сергій Гриневецький.

Окрім цього, голова Одеської облдержадміністрації відзначив і впровадження дієвих механізмів підвищення інноваційного і технологічного потенціалу та інвестиційної привабливості регіону.

«У цьому контексті особливо відзначу старт діяльності Агенції регіонального розвитку Одеської області та Шостий Міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Одеса 5Т та Одеський регіон». Активна реалізація Програми цифрової трансформації Одещини, в рамках якої у регіоні вже діє центр підтримки та розвитку підприємництва «Дія. Бізнес», — додав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

А ще, за словами керівника області, Одеський регіон у 2021-му — це і спортивні перемоги одеситів на міжнародних аренах, і нові інфраструктурні об’єкти, і реалізація потужних проєктів у сфері культури та мистецтва.

«Ми пишаємось видатними спортивними перемогами наших земляків: олімпійське срібло «Токіо-2021», яке виборола Анжеліка Терлюга та паролімпійське золото Романа Полянського; тріумф чемпіону світу з боксу Юрія Захарєєва. Важливими є створення 1000 додаткових місць у садочках, запровадження системи здорового харчування для 45 тисяч учнів, успіхи 28 «двохсотбальників» на ЗНО, закупівля 25 нових шкільних автобусів, робота потужної мережі інклюзивно-ресурсних центрів та сучасних навчально-практичних центрів у профтехзакладах, діяльність ради молодих вчених. Радує втілення унікальних культурно-мистецьких проєктів міжнародного рівня: фестивалю мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері», музичного фестивалю «Odessa Classics», — сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
17/04/2024
Во вторник, 16 апреля, Владимир Зеленский подписал закон №10449 о мобилизации, который парламент принял 11 апреля...
17/04/2024
В Звягеле, что в Житомирской области, состоялся чемпионат Украины по вольной борьбе в возрастной категории U-20...
17/04/2024
В Луцке состоялись Всеукраинские соревнования по стрельбе из лука среди сильнейших юниоров и кадетов...
17/04/2024
Днепр принимал 1-й в истории турнир Украинской СуперСерии по бадминтону...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.034