За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Стан вакцинації, делеговані повноваження, переробка сміття

№140 (11130) // 14 декабря 2021 г.
Стан вакцинації, делеговані повноваження, переробка сміття

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук провів чергову апаратну нараду за участю заступника голови Одеської районної ради Світлани Дєордієвої, голів територіальних громад, що входять до складу Одеського району.

Нарада була присвячена обговоренню проблемних питань щодо сортувань, вивозу та утилізації твердих побутових відходів на території Одеського району, повноважень місцевих держадміністрацій щодо контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади, стану вакцинації населення.

Про сортування, вивезення та утилізацію твердих побутових відходів на території Одеського району доповів Володимир Хитренко — начальник управління з питань інфраструктурного розвитку територій ОдРДА, який повідомив, що Одеською райдержадміністрацією систематично проводиться робота щодо моніторингу місць стихійного формування сміттєзвалищ. Так, в період із серпня по листопад поточного року співробітниками управління було здійснено 9 виїздів до 7 територіальних громад, де зафіксовано 21 стихійне сміттєзвалище (найбільше полігонів на території Вигодянської та Великодальницької громад).

Співдоповідачем з цього питання виступив Ігор Трушенко — директор ТОВ «Німецько-українське підприємство «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ», який долучився до проведення наради через відеозв’язок та презентував концепцію будівництва і подальшого функціонування заводу з переробки відходів територіальних громад.

Для вирішення проблем з переробкою відходів головою Одеської РДА Юрієм Круком проведено робочу нараду з представниками німецько-українського підприємства «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ» щодо перспектив будівництва підприємства з переробки відходів.

Про повноваження місцевих державних адміністрацій щодо контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади доповів Віталій Кратюк — начальник управління з питань правової роботи ОдРДА.

За словами доповідача, відповідно до чинного законодавства, питання контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень покладено на місцеві державні адміністрації. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9 березня 1999 року № 339, контроль здійснюється шляхом: аналізу актів органів місцевого самоврядування; надання органами місцевого самоврядування інформації про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади; проведення перевірок діяльності виконавчих органів сільських, селищних та міських рад.

В ході доповіді доповідачем була надана інформація щодо алгоритму проведення таких перевірок, строків їх проведення та результатів перевірок виконавчих комітетів Вигодянської та Великодальницької сільських рад.

Наприкінці наради традиційно розглянули питання стану вакцинації населення, з якого доповів Віталій Лозов — в.о. начальника управління соціально-гуманітарного розвитку ОдРДА.

За словами доповідача, Одеський район має найкращі показники вакцинації населення серед інших районів по області. Станом на 7.12.2021 року у районі однією дозою провакциновано 38% населення, дві дози отримали 35%. Серед лідерів — громади Яськівська, Чорноморська селищна, Дачненська, Овідіопольська та Теплодарська.

Також доповідач зазначив, що вся територія країни одночасно повернеться до «жовтої» зони, у разі наявності протягом трьох днів підряд однієї з таких ознак на всій території України: кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — меньше ніж 75; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — менше як 4 відсотки; кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — менше ніж 300; відсутності підстав для встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території принаймні одного регіону.

У результаті розгляду всіх питань голова Одеської РДА Юрій Крук надав відповідні доручення.

Підготував Олег КСЄНІН



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

13.12.2021 | Covid
В Австрии собираются вакцинировать ВСЕХ ПОГОЛОВНО: tiny.cc/Austria-Covid
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
17/04/2024
Во вторник, 16 апреля, Владимир Зеленский подписал закон №10449 о мобилизации, который парламент принял 11 апреля...
17/04/2024
В Звягеле, что в Житомирской области, состоялся чемпионат Украины по вольной борьбе в возрастной категории U-20...
17/04/2024
В Луцке состоялись Всеукраинские соревнования по стрельбе из лука среди сильнейших юниоров и кадетов...
17/04/2024
Днепр принимал 1-й в истории турнир Украинской СуперСерии по бадминтону...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.034