За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Китай не стоїть осторонь від української біди

№72—73 (11209—11210) // 15 сентября 2022 г.
Подарунки школярикам

Двадцять четверте лютого 2022 року назавжди увійде в новітню історію як перша масштабна і дуже жорстока війна XXI століття, яка відбувається у центрі Європи. Безумовно, Китай не може стояти осторонь. Мешканці Піднебесної завжди були миролюбною нацією та дружньо ставилися до українського народу, з яким вони підтримують дипломатичні відносини ось вже 30 років. За ці часи між нашими країнами виникла справжня дружба.

Коли на українську землю прийшла біда, Китай, відповідно до угоди про розвиток інфраструктури, підписаної з Україною минулого року, підтвердив готовність відновлювати пошкоджені будівлі, допомагати з очищенням зон бойових дій у післявоєнний період, а також фінансувати створення місць притулку для внутрішньо переміщених осіб, що втратили своє житло.

Безумовно, завжди є сили, яким не до вподоби така вірність дружнім стосункам. «Один камінь піднімає тисячі хвиль» — є така китайська приказка. Нею можна описати ситуацію, що склалася на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Тоді деякі китайські інтернет-користувачі висловили неоднозначні твердження з цього приводу, чим викликали міжнародне хвилювання, яке не тільки розлютило українців, спровокувавши їхні антикитайські настрої, але й викликало паніку серед місцевих китайців та іноземних студентів, що застрягли в Україні.

Західні антикитайські ЗМІ, скориставшись можливістю для створення провокаційних статей, масово поширили їх в Україні, чим викликали недружнє ставлення з боку українських громадян. Це позбавило можливості китайських іноземних студентів переховуватись у бомбосховищах під час повітряних тривог, а інколи навіть доводилося приховувати свою китайську приналежність через страх розправи.

Але час, на щастя, розставив все по своїх місцях. Бажаючи допомогти українцям, влада Китаю зв’язалася зі своїми місцевими бізнес-асоціаціями для організації антивоєнних пожертв та забезпечення засобами існування постраждалого від війни населення. Співробітники місцевої Китайської торгової палати зібрали пожертвування на закупівлю товарів першої необхідності.

Завдяки зібраним коштам закупили гуманітарні продуктові набори, які в найближчий час відправлять до гарячих точок Миколаївської області.

Також разом з одеським благодійним фондом «Одеса та одесити» було проведено три масштабних заходи для дітей-переселенців, що були змушені покинути рідні домівки через російську агресію. Майже 200 дітей отримали від китайської спільноти в Україні повні набори до нового навчального року.

Захід був організований резидентами Торгово-промислової палати з власної ініціативи з метою просування традиційної китайсько-української дружби та представлення образу китайського народу як миролюбного, оптимістичного та чуйного.

Китай вважає себе другом українського народу, саме тому підтримує територіальну цілісність України та ніколи не зрадить своїм гуманістичним поглядам. Поки між двома народами існує взаємна довіра — дружба між країнами існуватиме вічно.

Олександр Льо



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
17/04/2024
Во вторник, 16 апреля, Владимир Зеленский подписал закон №10449 о мобилизации, который парламент принял 11 апреля...
17/04/2024
В Звягеле, что в Житомирской области, состоялся чемпионат Украины по вольной борьбе в возрастной категории U-20...
17/04/2024
В Луцке состоялись Всеукраинские соревнования по стрельбе из лука среди сильнейших юниоров и кадетов...
17/04/2024
Днепр принимал 1-й в истории турнир Украинской СуперСерии по бадминтону...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.038