За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Спорт

Чемпiони i призери

№77—78 (11421—11422) // 26 сентября 2024 г.

Продовжуємо знайомити читачів «Вечірньої Одеси» із здобутками українських атлетів на спортивних аренах світу.

ЛЮДМИЛА БАБАК здобула золоту медаль на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное (марафон) у хорватському місті Метковіч. Бабак стала першою в каное-одинаку на дистанції 15,4 км, показавши результат 01:21:33.44. Ще одна українка Олена Циганкова завоювала «бронзу» з часом 01:23:11.79. Другою стала Жофія Кішбан з Угорщини (01:22:27.61).

У ПОРТУГАЛЬСЬКОМУ ГIМАРАЙНШI на чемпiонатi свiту змагалися майстри спортивної акробатики.

Українські спортсменки Ангеліна Чернявська та Рузанна Вечерук стали віце-чемпіонками. У фінальній комбінації вони набрали 27,890 бала. Це на 0,760 бала менш, ніж у чемпіонок Сілке Махаріс та Майсі Бухуш із Бельгії. Третіми стали ізраїльтянки Майя Вельнер та Роні Коен. Ще одну медаль взяли Станіслав Кукурудз, Юрій Савка, Юрій Пуш та Тарас Яруш, які стали третіми у балансі серед чоловічих четвірок із результатом 27,860 бала.

А в юнiорському турнiрi у змаганнях чоловічих груп українська команда здобула бронзову медаль. У складі збірної України виступали Володимир Репетій, Дмитро Борщевський, Микола Сорока і Микола Хасанов.

НАШI ЗЕМЛЯКИ піднялись на подіум чемпіонату світу-2024 з сучасного п’ятиборства серед юнаків U-17. У португальському Калдаш-де-Рейна змагалися понад 150 спортсменів із 30 країн.

Синьо-жовті двічі підіймалися на подіум. В командній першості Максим Ковальчук, Роман Чернишев та Олександр Чернишев стали другими, повторивши досягнення своїх попередників на минулорічному чемпіонаті світу. В особистій першості третім став Максим Ковальчук.

СТРИБУНКА С ЖЕРДИНОЮ Яна Гладiйчук здобула срібну медаль на турнірі Flight Circus у німецькому Дюссельдорфі. Гладійчук підкорила планку заввишки 4,32 м. Для Гладійчук це перше «срібло» на міжнародних стартах цього сезону. До цього вона вигравала три «золота» та три «бронзи».

ЯХТСМЕНИ ОСКАР МАДОНIЧ I БОГДАН РУХЛIН здобули медалі на етапі Кубка Європи у класі ILCA. Змагання відбулися у Копері (Словенія). Срібним призером змагань у класі ILCA 7 став одесит Оскар Мадоніч. «Бронза» у Богдана Рухліна, який виступав у класі ILCA 6.

ГIРСЬКОЛИЖНИК РОМАН ЦИБЛЕНКО завоював дві медалі на змаганнях у Чилі. Володарем золотої нагороди українець став у супергіганті. «Срібло» Роман виборов у гігантському слаломi, набравши 48,2 Fis-пойнтів, що є його особистим рекордом.

ШОРТ-ТРЕК. Українка Єлизавета Сидьорко здобула перемогу на дистанції 500 метрів на турнірі International Invitation Cup 2024 у німецькому Дрездені.Під час змагань вона виграла всі чотири свої забіги, а у фіналі встановила найкращий час турніру на найкоротшій дистанції — 00:45:005. Ще одна українка, Уляна Дуброва, посіла третє місце, а одразу за нею фінішувала третя українська фіналістка Світлана Репецька.

НА ДВУХ ТУРНIРАХ З ВIЛЬНОi БОРОТЬБИ вдало виступили українські спортсмени.

В Бухаресті провели ION CORNIANU & LADISLAU SIMON. Жовто-блакитна команда посіла друге місце в командному заліку. Українські вільники здобули десять медалей! Переможцями стали Володимир Кочанов та Микита Абрамов. Віце-чемпіонами — Владислав Абрамов та Денис Биков. «Бронзу» здобули Георгій Казанжи, Микита Гончаров, Нарек Погосян, Микита Моргун, Владислав Бодоряк, Іван Примаченко.

У той же час в казахському місті Атирау проходив престижний міжнародний турнір Oil Capital Cup. Українські вільники вибороли п’ять медалей, три з яких золоті! Перемогу святкували Андрiй Джелеп, Вадим Куриленко та Iлля Арчая.

2-е мiсце у Мухамеда Алієва, «бронза» у Валентина Бабія.

У ЗАЛЬЦБУРЗI (АВСТРIЯ) пройшов третій, заключний, етап Серії А сезону 2024 по карате. Турнір видався тріумфальним для українських спортсменів з київського клубу «Чемпіон». Різван Талібов і Гнат Пак вибороли «золото», Олег Пащенко — «бронзу». Гнат Пак, здобувши свою першу перемогу на великих турнірах, став восьмим українським каратистом, який вигравав етап Серії А. До цього почесного списку входять одеситка Анжеліка Терлюга (4 рази), Станіслав Горуна (3), Георгій Піцул (2), Андрій Торошанко, Валерій Чоботар, Олександра Шолохова і Дарина Єрвачова (по 1).

Третю медаль для України здобув також представник клубу «Чемпіон» Олег Пащенко (75 кг), який виборов «бронзу».

У СЛОВЕНСЬКОМУ КОПЕРI завершився чемпіонат світу зі скелелазіння серед студентів. Участь у змаганнях брали чимало спортсменів з олімпійським досвідом. Українець Ярослав Ткач став срібним призером. Вiн виборов нагороду у дисциплінi «швидкість».

Пiдготував Юхим ОЧЕРЕТЬКО



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
25/09/2024
У ніч на 25 вересня російські окупанти атакували Одещину ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря, а також ударними БпЛА типу Shahed...
25/09/2024
Одеситів і гостей міста запрошують на запальну сальса-терапію в рамках ІІ етапу національної кампанії «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок»...
25/09/2024
В Одеській області незабаром можуть з’явитися плавучі електростанції. Це будуть газопоршневі або газотурбінні установки, розташовані на суднах технічного флоту, що генерують 500 МВт...
25/09/2024
Погода в Одесі 27 вересня — 2 жовтня
Все новости



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.028