За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Новости

У країні та світі

18 сентября 2024 г.

Президент представить «мирний план» на Генасамблеї ООН

У середу, 25 вересня, у Нью-Йорку Володимир Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї ООН. В рамках зустрічі світових лідерів мають відбутися переговори із союзниками, яким глава держави представить мирний план.

Як зазначається, загальні дебати на Генасамблеї ООН стартують 24 вересня. Тоді має виступити президент США Джо Байден. Очікується, що під час Генасамблеї відбудеться узгодження ключових питань подальшої допомоги Україні в боротьбі проти агресії Росії. Зокрема, обговорять питання застосування Україною західної далекобійної зброї вглиб території РФ.

Зареєстрований проєкт Держбюджету на 2025 рік

Уряд схвалив проєкт Державного бюджету України на 2025 рік, який передав на розгляд Верховній Раді України. Проєкт Держбюджету на 2025 рік підготовлено вчасно і він є збалансованим, кажуть у Мінфіні.

«Фінансування сектору безпеки і оборони є ключовим пріоритетом», — підкреслив міністр фінансів України Сергій Марченко. Соціальні стандарти, зокрема мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум, залишаються на рівні грудня 2024 року. У 2025 році очікується рівень інфляції 109,5%, курс долара до гривні на наступний рік визначено на рівні 45 грн/доллар.

Митницю вкотре перезавантажують

Верховна Рада ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів».

Проєкт закону передбачає врегулювання умов контракту про проходження служби в митних органах. Крім того, він має визначити вимоги до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запровадити процедури ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя.

Схоже, податки все ж підвищать

Верховна Рада з другої спроби підтримала у першому читанні законопроєкт № 11416д, який передбачає підвищення податків. Причому якщо до жовтня закон в цілому не буде прийнято, то впровадження нових ставок відбудеться заднім числом, з 1 жовтня.

Нагадаємо, що оновлений текст проєкту закону передбачає підвищення військового збору з 1,5% до 5%; встановлення війського збору для платників єдиного податку; встановлення ставки податку на прибуток для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%; новий порядок авансових внесків з податку на прибуток підприємств для АЗС. На думку авторів закону, це має додатково принести держбюджету 58 млрд. грн. в цьому році та 137 млрд. у наступному.

Другий замах на Трампа

Інцидент стався на полі для гольфу у Дональда Трампа в Палм-Біч, Флорида, 15 вересня. За даними спецслужб, підозрюваний, Райан Веслі Рут, був озброєний гвинтівкою АК-47 і ховався в кущах.

Агенти секретної служби США відкрили вогонь після того, як побачили людину з вогнепальною зброєю. Рут втік з місця події, але був заарештований пізніше на шосе. Федеральний суд Флориди у США висунув перші обвинувачення.

Путін знову збільшив армію

Президент РФ збільшив штатну чисельність збройних сил до 2 мільйонів 389 тисяч осіб, серед них 1,5 млн. — військовослужбовці.

Минулого разу Путін збільшував чисельність армії у грудні 2023 року. Тоді армію було поповнено на 170 тисяч осіб.

У бойовиків вибухнули пейджери

У Лівані у бойовиків «Хезболли» масово вибухнули пейджери, які вони використовують для зв’язку. Вибухи лунали як у столиці Лівану, Бейруті, так і в південній частині країни.

Відомо, що п’ять бойовиків загинуло, більше 4 тисяч зазнали поранень. По інформації агенції Reuters, за кілька місяців до вибухів ізраїльська розвідувальна агенція «Моссад» заклала невелику кількість вибухівки у п’ять тисяч тайванських пейджерів, замовлених ліванським угрупуванням «Хезболла».

У Європі вирує стихія

Шторм «Борис» накрив Центральну та Східну Європу, спричинивши сильні зливи та повені. Постраждали люди в Чехії, Австрії, Румунії, Словаччині, Польщі та Угорщині.

У країнах оголосили стан стихійного лиха. Щонайменше вісім людей загинули, з них шість — у Румунії. Є зниклі безвісти. Надзвичайний стан оголосив уряд Польщі. Там через масштабні повені прорвало ще одну дамбу. А в Португалії — масштабні лісові пожежи, які охопили центр і північ країни. Франція та Іспанія вже направили вертольоти для допомоги в боротьбі з вогнем.


Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Свежий номер
18/09/2024
На черговій сесії, яка відбулася вчора, депутати затвердили звіт про виконання бюджету громади у першому кварталі року, внесли відповідні зміні в головний міський кошторис, зокрема, зазнали фінансових змін майже всі діючі цільові програми. Деякі важливі цифри та факти прийнятих на сесії рішень. Узвіз Блажка (Марінеска), який зараз в центрі уваги через підтоплення та неможливість руху трамваїв на ділянці маршруту «Північ-Південь», обговорювався окремо у зв’язку з виділенням 5 млн. грн. на вирішення проблеми. За словами заступника міського голови Олександра Філатова, завершені проєктні роботи, а незабаром і експертиза, будуть збудовані дві дренажні системи, щоб відвести воду зі схилу. Підрядник просить 4—7 місяців на виконання робіт, мерія наполягає на 2 місяцях...
18/09/2024
З 15 по 22 вересня в Одесі проходить фестиваль «Дні єврейської культури». Захід присвячений багатій єврейській спадщині міста, відомого своїми талановитими письменниками, художниками, музикантами та науковцями...
18/09/2024
Відповідно до міської цільової програми охорони і поліпшення стану навколишнього природного середовища міста Одеси на 2022—2027 роки, департаментом екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради завершено проєктування та отримані необхідні дозвільні документи на будівництво бюветного комплексу у сквері «Зоряний»...
18/09/2024
Фонд державного майна України продовжив до 24 вересня прийом заявок на участь у конкурсі з приватизації єдиного майнового комплексу Білгород-Дністровського морського торговельного порту, хоча спочатку аукціон планувався на 16 вересня...
18/09/2024
Майже 100 дітей захисників України з Одещини відпочили та вже повернулися з Греції. Про це повідомили в Одеській ОВА. Два тижні діти жили у місті Авлон, у дитячому таборі Священної Архієпископії Афінської і всієї Еллади...
Все статьи номера



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.106