За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Новости

У країні та світі

11 сентября 2024 г.

Нові назви міністерств

Кабмін постановив перейменувати Міністерство культури та інформаційної політики на Міністерство культури та стратегічних комунікацій. А Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури називатиметься тепер Міністерством розвитку громад та територій.

Новим міністром розвитку громад та територій став Олексій Кулеба, який до цього був заступником керівника Офісу президента. Міністром культури та стратегічних комунікацій став Микола Точицький, який до цього займав посади заступника керівника ОП і заступника міністра закордонних справ.

В «Дію» додали нові документи

У застосунку «Дія» з’явилися нові цифрові документи — свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

У міністерстві пояснюють, що свідоцтво про народження дитини будь-якого віку підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Достатньо авторизуватися в застосунку — і воно з’явиться в переліку документів.

Полку державних банків прибуло

На початку вересня державним став «Мотор-Банк», він був стягнутий у дохід держави як майно підсанкційної особи, експрезидента «Мотор-Січі» В’ячеслава Богуслаєва. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Тепер державних банків в Україні сім: «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укрексімбанк», «Укргазбанк», «Сенс Банк», «PIN банк» і «Мотор-Банк». Влада вже планує приватизацію двох з них — «Укргазбанку» та «Сенс Банку».

Трамп і Гарріс: перші дебати

У США відбулися перші дебати кандидатів в президенти, вони обговорили цілу низку внутрішньополітичних питань, але не обійшлося і без зовнішньої політики, включно з Україною.

Зокрема, Трамп повторив свої закиди про те, що Росія не напала б на Україну, якби він був президентом. Колишній президент не зміг розкрити свого «мирного плану», лише сказав, що зателефонував би очільникам України та Росії, і після цього, за його словами, війна б закінчилась. Коментуючи це, Гарріс звинуватила Трампа в заграванні з диктаторами, а також заявила, що Трамп «здався б за 24 години», а «Путін сидів би в Києві» та дивився далі на Європу. «Ви думаєте, що ви дружите з диктатором, але він би вас з’їв на обід», — сказала чинний віце-президент.

ООН розписалася в безсиллі

Організація Об’єднаних Націй не має інструментів або ж повноважень, щоб змусити Російську Федерацію дотримуватись міжнародного права. Про це заявив голова Генеральної Асамблеї ООН Денніс Френсіс.

За його словами, ООН продовжує сподіватись та очікувати, що РФ виконуватиме обов’язки, втім він сумнівається у тому, що організація має достатньо можливостей і повноважень, щоб примусити країну-терориста дотримуватись Статуту ООН й міжнародного права.

Америка зробила останне попередження Ірану

Сполучені Штати Америки та їхні партнери готові вжити серйозних заходів щодо Ірану через можливе постачання Росії балістичних ракет малого радіусу дії. Про це заявив заступник речника державного департаменту США Ведант Патель.

«Ми надзвичайно стурбовані цією інформацією. Ми ясно дали зрозуміти з нашими партнерами по G7, що готові до дій, які можуть призвести до серйозних наслідків», — сказав Патель, коментуючи інформацію про постачання Іраном ракет Росії. При цьому він не уточнив, про які саме заходи йдеться.

Викрили кібердиверсантів

У Польщі припинили діяльність угруповання кібершпигунів, пов’язаних з білоруськими та російськими спецслужбами. Про це заявив міністр цифровізації Кшиштоф Гавковський.

Головною метою кібершпигунів було проникнення до різних польських інституцій, у державні установи та державні компанії, які пов’язані зі сферою безпеки, для вивідування інформації. Далі, за словами міністра цифровізації країни, диверсанти мали намір вдатися до шантажів: індивідуальних та інституційних.

Зустрічайте — iPhone 16

Компанія Apple провела презентацію нової лінійки смартфонів iPhone 16 з технологією штучного інтелекту, годинника Apple Watch Series 10 та нових навушників.

Загальна концепція дизайну iPhone 16 та iPhone 16 Plus не змінилася у порівнянні з попередніми моделями. Головною технологічною відмінністю нових iPhone став процесор A18, на 30% швидший за попередню модель. Передзамовлення на новинку у великих мережах можна буде зробити орієнтовно з 20 вересня.


Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Свежий номер
16/09/2024
Грузовые подъемники ножничного типа довольно широко распространены в различных сферах деятельности человека. Применение подобного оборудования дает возможность сэкономить время сотрудников, а также их силы, ведь рабочая платформа позволяет оперативно поднимать, опускать и перемещать тяжелые грузы...
11/09/2024
Цими днями в Одесі урочисто проходить підбиття підсумків та нагородження лауреатів загальнонаціонального конкурсу «Українська мова — мова єднання», який проводить Одеська регіональна організація Національної спілки журналістів України (ОРО НСЖУ) на чолі з головою правління ОРО НСЖУ Юрієм Работіним. Проводить вже у 25-й раз! Тож конкурс у цьому році — ювілейний. За словами Юрія Работіна, за 25 років у творчому змаганні, яке внесло свій вклад в збереження української мови, як нашої національної ідентичності, в єднання українського суспільства, сприяло розвитку культури, появі нових талантів, збагаченню духовної скарбниці українців, взяло участь понад 25 тисяч осіб...
11/09/2024
Саме так — година часу знадобилася наприкінці минулого тижня депутатам обласної ради для швидкісного розгляду питань порядку денного чергової сесії. На сесії заслухали інформацію керівника Одеської обласної прокуратури Ігоря Домущея про результати роботи у першому півріччі...
11/09/2024
Два місяця тому новим керівником Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях був призначений Владислав Невеселий. В біографії спеціаліста, який народився у місті Вознесенськ, — робота в банківській сфері, він очолював Службу автомобільних доріг у Миколаївської області, був депутатом Миколаївської обласної ради...
11/09/2024
Вийшов з друку черговий, вже 36-й, випуск історико-краєзнавчого альманаху «Південний Захід. Одесика». Презентація за традицією відбулася днями в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці імені М. Грушевського, і провели її головний редактор збірки, доктор історичних наук Віктор Савченко і почесний громадянин м. Одеси та Одеської області, меценат, який роками підтримує видання, Сергій Гриневецький...
Все статьи номера



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.149