За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Новости

У країні та світі

28 августа 2024 г.

«Воюй або працюй»

Кабінет Міністрів розглядає низку заходів за принципом «воюй або працюй», зокрема, щоб легалізувати тих, хто отримує зарплату «в конвертах» і не сплачує податки. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він пояснив, що для підтримки армії потрібно щонайменше 10 мільйонів робочих місць, тоді як офіційно зайняті менше ніж 8 мільйонів людей. За його словами, Україна має критичну потребу зібрати додаткові кошти до бюджета — це 500 млрд. грн. уже цього року. Прем’єр-міністр додав, що принцип «воюй або працюй» передбачає заходи з легалізації, включаючи повернення українців з-за кордону для роботи та сплати податків в Україні.

Треба всім платити податки

В Україні обговорюють нові правила для онлайн-сервісів на кшталт Bolt, Uber, Uklon та Glovo, які можуть вплинути на роботу таксистів та кур’єрів. Зміни торкнуться інших фрилансерів, що торгують товарами та послугами на маркетплейсах, наприклад OLX.

Тобто це може стосуватися репетиторів, орендодавців чи навіть перукарів, що мають додатковий заробіток із таких платформ. Уряд хоче, щоб ці платформи почали передавати до податкової інформацію про доходи своїх користувачів, а також зобов’язати самих працівників сплачувати податки. Наразі є дві пропозиції, однак остаточного рішення поки що немає. У будь-якому разі зміни можуть серйозно вплинути на роботу тих, хто заробляє на життя через такі платформи.

Ліміт на перекази — 150 тисяч гривень

З метою запобігання використанню платіжної інфраструктури в протиправних цілях Національний банк України з 1 жовтня на пів року встановлює ліміт у 150 000 гривень на місяць для переказів фізичних осіб «з карти на карту».

Ліміт діятиме лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб. Обмеження не поширюються на рахунки волонтерів, які відповідають певним критеріям, та осіб, чиї щомісячні доходи з підтверджених джерел перевищують встановлене обмеження. Як зауважують у НБУ, тимчасовий ліміт на суму переказів має розв’язати проблему так званих «дропів», людей, які за оплату передають реквізити та дані своїх карткових рахунків у користування третім особам.

Хто допомогає втікачам?

Володимир Зеленський на тлі втечі позафракційного народного депутата Верховної Ради дев’ятого скликання Артема Дмитрука дав розпорядження щоразу знаходити конкретного відповідального за незаконний перетин державного кордону.

Глава держави зазначив на нараді з керівниками правоохоронних органів, що нині налічується більш ніж достатньо структур та працівників, які здійснюють охорону кордону. За його словами, за кожним порушенням має бути чітка відповідь та особа, яка це допустила і мусить за це відповісти. Також президент доручив розробити план посилення держкордону України та Молдови на ділянці невизнаного Придністров’я.

Павлу Дурову загрожує тривале ув’язнення

У Франції, в аеропорті Ле-Бурже, затримали засновника месенджера Telegram, росіянина Павла Дурова.

Французькі слідчі вважають, що відмова від співпраці з правоохоронними органами, а також пропоновані месенджером інструменти, такі як одноразовий номер, криптовалюти тощо, роблять Дурова співучасником наркоторгівлі, злочинів на грунті педофілії і шахрайства. Також засновнику месенджера Telegram можуть висунути звинувачення за цілою низкою злочинів: тероризм, наркотики, відмивання грошей, робота з краденими товарами.

Польща піднімала авіацію

Польща та її союзники по НАТО в понеділок, 26 серпня, підняли в небо бойові літаки через масовані ракетні і дронові удари рашистів по Україні.

«Удари із застосуванням крилатих, балістичних ракет та безпілотних літальних апаратів також були нанесені по об’єктах поблизу нашого кордону», — зазначили польські військові, додавши, що востаннє подібна активність російських обстрілів західної частини України була зафіксована 8 липня.

Пекін готує вимоги по Тайваню

Міністерство закордонних справ Китаю підтвердило, що радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван відвідає Пекін для нового раунду китайсько-американської стратегічної комунікації.

Перед зустріччю офіційний Пекін заявив, що американська сторона повинна дотримуватися принципу «одного Китаю», а також виконувати свої зобов’язання щодо непідтримки «незалежності Тайваню».


Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Свежий номер
11/09/2024
Цими днями в Одесі урочисто проходить підбиття підсумків та нагородження лауреатів загальнонаціонального конкурсу «Українська мова — мова єднання», який проводить Одеська регіональна організація Національної спілки журналістів України (ОРО НСЖУ) на чолі з головою правління ОРО НСЖУ Юрієм Работіним. Проводить вже у 25-й раз! Тож конкурс у цьому році — ювілейний. За словами Юрія Работіна, за 25 років у творчому змаганні, яке внесло свій вклад в збереження української мови, як нашої національної ідентичності, в єднання українського суспільства, сприяло розвитку культури, появі нових талантів, збагаченню духовної скарбниці українців, взяло участь понад 25 тисяч осіб...
11/09/2024
Саме так — година часу знадобилася наприкінці минулого тижня депутатам обласної ради для швидкісного розгляду питань порядку денного чергової сесії. На сесії заслухали інформацію керівника Одеської обласної прокуратури Ігоря Домущея про результати роботи у першому півріччі...
11/09/2024
Два місяця тому новим керівником Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях був призначений Владислав Невеселий. В біографії спеціаліста, який народився у місті Вознесенськ, — робота в банківській сфері, він очолював Службу автомобільних доріг у Миколаївської області, був депутатом Миколаївської обласної ради...
11/09/2024
Вийшов з друку черговий, вже 36-й, випуск історико-краєзнавчого альманаху «Південний Захід. Одесика». Презентація за традицією відбулася днями в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці імені М. Грушевського, і провели її головний редактор збірки, доктор історичних наук Віктор Савченко і почесний громадянин м. Одеси та Одеської області, меценат, який роками підтримує видання, Сергій Гриневецький...
11/09/2024
У ваших силах змінити відносини з оточуючими — причому на краще. Краще не вступати в суперечки, тому що вони не принесуть нічого конструктивного. Чекайте на цікаву інформацію, яка дозволить вам, використовуючи зв’язки та можливості, просунутися кар’єрними сходами. Не забувайте про свій будинок, спробуйте приділити йому належний час...
Все статьи номера



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.113