За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Новости

У країні та світі

24 июля 2024 г.

Гаряча фаза війни може закінчитися до кінця року

Таку гучну заяву зробив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для BBC. Він вважає, що з підтримкою союзників Україна може «спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця цього року».

Український лідер також допускає, що війна закінчиться дипломатичним шляхом, а не військовим. «Це не означає, що всі території відвойовуються силою. Я думаю, що сила дипломатії може допомогти», — впевнений Володимир Зеленський.

Депутати пішли на канікули

Верховна Рада України оголосила перерву у роботі. Оріентовно наступне пленарне засідання пройде з 19-го по 25 серпня. Кадрові зміни в уряді та всі інші питання перенесли на той час.

Згодом голова ВРУ Руслан Стефанчук заявив, що наступне засідання Верховної Ради відбудеться, щойно народні депутати напрацюють остаточний варіант законопроєкту про припинення діяльності УПЦ МП в Україні. «Як тільки робоча група завершить напрацювання законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією, і представить його погоджувальній раді, ми одразу визначимо дату наступного засідання», — зазначив Стефанчук.

Ще три місяця воєнного стану

Рада підтримала продовження дії воєнного стану та продовження загальної мобілізації на три місяці. Таким чином з лютого 2022 року ВРУ України в 12-й раз ухвалила рішення про продовження обмежень, пов’язаних з бойовими діями в Україні.

Це значить, що воєнний стан в Україні діятиме з 12 серпня по 9 листопада. Щоб рішення парламенту вступило в силу, його повинен підписати президент.

За парти сядемо 2 вересня

Кабінет Міністрів України визначився з датами початку та закінчення навчального року в нашій країні. Освітній процес розпочнеться 2 вересня, а завершиться 30 червня.

Про цьому, на обласні управління освіти покладено не лише піклування про безпеку учнів та педагогів. Кабінет Міністрів дозволив їм, враховуючи особливості ситуації в регіоні, самим визначати початок та тривалість канікул, змінювати навчальний розклад та навіть запроваджувати шестиденний навчальний тиждень.

Треба підвищити енергонезалежність

В Україні запустили фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів та зміцнення енергетичної безпеки країни. Про це повідомило Міністерство енергетики України.

«Уряд робить усе можливе задля того, щоб відновити енергогенеруючі потужності. Разом з тим пропонуємо власникам приватних та багатоквартирних будинків скористатись можливостями пільгових програм і підвищити свою енергонезалежність. Розвиток альтернативних джерел генерації енергії має стати складовою нової української енергосистеми», — заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

В команді американських демократів — заміна

Демократи почали значно активніше виділяти гроші на президентську передвиборчу кампанію після того, як Джо Байден зняв свою кандидатуру, висунувши замість себе віце-президентку Камалу Гарріс.

Нагадаємо, що чинний президент США Джо Байден повідомив про своє рішення не балотуватися на другий термін у неділю, 21 липня. Від того моменту на передвиборчу кампанію на чолі з Камалою Гарріс демократи виділили понад 100 мільйонів доларів.

Будапешт шантажує через припинення постачання нафти

Угорщина блокуватиме 6,5 млрд. євро виплат на компенсацію поставок зброї Україні, поки не вирішиться проблема з транзитом нафти. Про це заявив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто.

«Я чітко дав зрозуміти, що поки Україна не розв’яже це питання, всі повинні забути про виплату 6,5 мільярда євро компенсації за передачу зброї з Європейського фонду миру», — підкреслив Сійярто. Він також вважає, що Єврокомісія «повинна натиснути на Україну», щоб дозволити «Лукойлу» відновити постачання нафти через українську територію.

Україна попрощалася з Іриною Фаріон

У Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла Львова відбувся чин похорону та прощання із Іриною Фаріон — мовознавицею, науковицею, громадською діячкою, політикинею.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 19 липня, у Львові близько 19.30 невідомий вистрілив Ірині Фаріон у голову біля її будинку на вулиці Масарика. Жінку госпіталізували в критичному стані в медичний заклад. Лікарі зробили їй операцію і перевели в реанімацію, проте медикам не вдалося врятувати її життя.


Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Свежий номер
04/09/2024
Зовсім молоді й ті, кому вже далеко за сорок. Ті, хто щойно почав жити, і ті, хто в цьому житті вже багато досяг. Усміхнені та зосереджені. Всі у військовій формі — лише відмінності за родом військ. Спокійний твердий погляд розумних очей. Цих людей уже нема з нами. Вони загинули на війні — хто в перші дні повномасштабного вторгнення, хто зовсім недавно. Їх об’єднав подвиг — життя, віддане заради свободи рідної землі. Тепер вони дивляться на нас із пам’ятних плакатів, встановлених на Алеї Героїв. Вона була урочисто відкрита у парку Шевченка минулого четверга — у День пам’яті захисників України. На честь багатьох із цих героїв уже названо вулиці Одеси...
04/09/2024
Таке побажання напередодні Дня міста висловила постійна читачка Ніна Федорівна Кашина. Газету вона читає прискіпливо, не пропускаючи навіть найменших інформацій. Ніні Федорівні ми за це щиро вдячні — адже така читацька увага дозволяє робити газету цікавішою та кориснішою. Приводом для її дзвінка виявилася публікація в одному з недавніх номерів «Вечірки» нарису Михайла Пойзнера про капітанів Чорноморського морського пароплавства...
04/09/2024
Регіональний форум з такою тематикою відбувся на прикінці минулого тижня в день професійного свята підприємців — Дня підприємця. Організатори — Всеукраїнська професійна асоціація підприємців (президент — Борис Емельдеш), Національна бізнес-коаліція, благодійний фонд «Рада міст», Українська рада бізнесу спільно з партнерами...
04/09/2024
В понеділок на всіх локаціях Одеського державного університету внутрішніх справ відбулися заходи з нагоди Дня знань за участю курсантів та студентів...
04/09/2024
В Одесі тривають гідравлічні випробування тепломереж, що є обов’язковою умовою підготовки до опалювального сезону...
Все статьи номера



Архив номеров
сентябрь 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.126